O djelatniku
prof. dr. sc. Dubravka Zima
Zvanje:redoviti profesor
Konzultacije:

utorkom od 10 do 11, četvrtkom od 11 do 12 i po dogovoru (dzima@hrstud.hr)

Telefon:245-7653
Telefon kućni:7653
E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA KROATOLOGIJU

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Rođena u Zagrebu. Osnovnu školu i Klasičnu gimnaziju završila u Zagrebu, diplomirala 1995. na Odsjeku za kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1995. do 2009. zaposlena kao znanstvena novakinja u Zavodu za znanost o književnosti Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, od 2009. do danas na Odjelu za kroatologiju na Hrvatskim studijima. Dva je puta bila stipendistica CEEPUS-a na Sveučilištu u Beču (1999. i 2003.). Magistrirala 1999. s temom Ivana Brlić Mažuranić, monografija, doktorirala 2004. s disertacijom Hrvatski dječji roman. Primarni znanstveni interesi hrvatska i svjetska dječja i adolescentska književnost, studije djetinjstva (childhood studies) i srodne teme. Na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održavala nastavu iz kolegija Dječja književnost, Književnost za mladež i srodnih kolegija na diplomskom studiju, te kolegij Hrvatska dječja književnost na doktorskom studiju na Odsjeku za kroatistiku, kao i kolegije Dječja književnost i Književnost za mladež na Dopunskom studiju za nastavnike na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Na Odjelu za kroatologiju nastavno usmjerena na dječju i noviju hrvatsku književnost. Govori njemački i engleski jezik.

 

 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic