Objavljeno: 28. 2. 2020. u 12:23
Uređeno: 28. 2. 2020. u 12:25
Sanja Blažević

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu organizirat će znanstveni skup pod nazivom: Važnost europskoga sjećanja za europsku budućnost: Komunistički poratni zločini.

Znanstveni skup održat će se 19. lipnja 2020. u Zagrebu, na Fakultetu hrvatskih studija, u prigodi obilježavanja 75. obljetnice Bleiburške tragedije i hrvatskih križnih puteva te civilizacijske potrebe suočavanja s prošlošću, pri kraju predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije. U Organizacijski odbor znanstvenoga skupa imenuju se:

  1. dr. sc. Vladimir Šumanović, predsjednik;
  2. prof. dr. sc. Josip Jurčević,
  3. izv. prof. dr. sc. Ivo Džinić,
  4. doc. dr. sc. Vlatka Vukelić,
  5. Mijo Beljo, mag. hist.,
  6. Vlatko Smiljanić, bacc. univ. hist.
Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic