Istraživačka skupina - istraživanje i pisanje povijesti 20. stoljeća
Šifra: 96375
ECTS: 6.0
Nositelji:
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Glavni ciljevi predmeta leže u obučavanju studenata za praktični rad istraživanja i pisanja. Predmet je organiziran kao svojevrsna radionica kroz koju polaznici dobivaju nova i proširuju dotadašnja znanja koja im pomažu u sastavljanju završnog rada. Upoznavanjem sa arhivskim gradivom, objavljenim izvorima i literaturom općenito, te proširivanjem znanja o mogućnostima znanstvenog rada u Hrvatskoj nastojat će se pomoći studentima da bolje koncipiraju pismene radove, primjene valjane metode u istraživanju i u konačnici napišu što bolje svoj završni rad.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Nikolić-Jakus, Zrinka; Uvod u studij povijesti: Historiografski praktikum; Leykam international, Zagreb (2008), , , .
  2. , Gross, Mirjana; Suvremena historiografija: korijeni, postignuća, traganja; Novi Liber, Zagreb (2001), , , .
  3. , Gačić, Milica; Pisanje znanstvenih i stručnih radova; Školska knjiga, Zagreb (2012), , , .
  4. , Novak, Božidar; Hrvatsko novinstvo u 20. stoljeću; Golden marketing - Tehnička knjiga, Zagreb (2005), , , .
  5. , , , , .
3. semestar Ne predaje se
POV-dipl (5390): Istraživačke skupine - Redovni smjer - Znanstveni
Termini konzultacija:
Objavljeno: 18. 11. 2016. u 09:02
Stipica Grgić

Ljubazno molim sve kolege koji na posljednjem predavanju nisu stigli ili mogli održati svoj dio Work in progress radionice te dati kraći izvještaj o svom istraživanju da se odazovu predavanju idući ponedjeljak, 21. studenog 2016., kako bi ispunili svoju obvezu. Kao što znate po planu izvođenja nastave slijedi nam poslije idućeg ponedjeljka par termina koje ćemo odraditi u arhivu i muzeju, a zatim i pauza za vaše istraživanje i pisanje. Od idućeg ponedjeljka pa do sredine prosinca nastave neće biti te se tek započinjanjem iznošenja rezultata vaših istraživanja vidimo ponovno u dvorani Krk. Naravno, cijelokupno ovo razdoblje biti ću vam, kao i do sada, na raspolaganju za konzultacija oko rada. Stoga slobodno koji puta navratite do ureda i recite kako napredujete ili što koči progres vašeg istraživaja i pisanja (u krajnjoj liniji i to vam je obveza).

S druge strane napominjem svima da je idući ponedjeljak i rok za predaju prikaza, kao što je jasno navedeno i planu izvođena nastave. O prikazima smo govorili na nastavi i nadam se da ste doista pogledali o tome kako se sastavlja prikaz u znanstvenim časopisima u RH (pogotovo ako ga niste ranije pisali). Usput ističem također još jednom da bi knjiga koju prikazujete trebala biti vezana uz temu koju mislite obrađivati kroz samostalno istraživanje.

Kako ne bi bilo nejasnoća na kraju upozoravam ponovno i na još jednu dobro poznatu činjenicu - da neispunjavanje u zadanim rokovima obveza koje Ste svjesno preuzeli upisavši ovaj kolegij vodi uskrati potpisa.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic