Gospodarska povijest hrvatskoga modernoga društva
Šifra: 202692
ECTS: 4.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Vlatka Vukelić
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Temeljni ciljevi kolegija jesu upoznati studente s osnovama gospodarske povijesti, njezinim razvojem na europskom tlu od srednjega vijeka do modernoga doba te u tom kontekstu objasniti i ekonomske prilike na tlu Hrvatske. Pri tome je cilj razviti konstruktivno uzročno-posljedično i kritičko razvijanje o tome kako su globalne europske gospodarske prilike direktno utjecale na razvoj ekonomije na području hrvatskih zemalja. Poseban naglasak dati će se strukturalnom razdoblju modernizacije Hrvatske u okviru državnih tvorevina u kojima su se hrvatske zemlje nalazile.
Ishodi učenja:
Literatura:
1. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Povijest
Obavezni predmet - Redovni smjer - Znanstveni
Termini konzultacija:
  • izv. prof. dr. sc. Vlatka Vukelić:

     

     Četvrtkom od 12.30-13.30

    Lokacija: 15
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic