O djelatniku
doc. dr. sc. Tomislav Popić
Zvanje:docent
Konzultacije:

Petkom u 17:00 sati

Telefon:245-7638
E-mail: E-mail
Osobna stranica na Webu: https://unizg.academia.edu/TomislavPopic
Odsjek: ODSJEK ZA POVIJEST

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Rođen je u Mostaru 1981. Jednopredmetni studij povijesti završio je na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu (2005.). Dobitnik je Rektorove nagrade (2002.) i nagrade voditelja Hrvatskih studija za najboljega studenta generacije (2006.). Od 2003. do 2005. bio je član predsjedništva “Društva studenata povijesti Ivan Lučić – Lucius” i uredništva zbornika Lucius. Sudjelovao je u organizaciji dva znanstvena kolokvija Dies Historiae, a uredio je i jedan zbornik iz istoimene biblioteke (knjiga 1). U siječnju 2006. zaposlen je kao asistent na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu gdje iste godine upisuje i doktorski studij. Doktorsku disertaciju pod naslovom Zadarski sud Curia maior ciuilium i njegovo djelovanje (mentor: prof. dr. sc. Mladen Ančić) obranio je 28. studenoga 2011. U znanstveno zvanje znanstvenoga suradnika izabran je 2012., a u znanstveno-nastavno zvanje docenta 2013. Na Odjelu za povijest Hrvatskih studija predaje više predmeta o hrvatskoj srednjovjekovnoj povijesti. Autor je više znanstvenih radova, a izlagao je na nekoliko međunarodnih konferencija i znanstvenih skupova u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Velikoj Britaniji i Finskoj.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
Izabrane publikacije

https://unizg.academia.edu/TomislavPopic

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic