O djelatniku
izv. prof. dr. sc. Lovorka Brajković
Zvanje:izvanredni profesor
Konzultacije:

Petkom od 11 do 12 sati i prema prethodnom dogovoru putem e-maila

E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA PSIHOLOGIJU

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Diplomirala psihologiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Doktorirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, grana psihijatrije. Educirala se u području komunikacijskih vještina u Europi i SAD-u te u području palijativne skrbi, psihoonkologije, psihotraumatologije i kliničke psihologije te je i stekla stručni naziv specijalist kliničke psihologaije i specijalist palijativne psihologije. Predsjednica je stručnog razreda psihologa u palijativnoj skrbi Hrvatske psihološke komore i pročelnica sekcije psihologa u palijativnoj skrbi Hrvatskog psihološkog društva. Članica je Povjerenstva za palijativnu medicinu pri MInistarstvu zdravstva i članica Povjerenstva za unapređenje i promicanje mentalnog zdravlja, rano otkrivanje i liječenje mentalnih poremećaja pri Ministarstvu zdravstva.

Znanstvena je savjetnica u području biomedicine i zdravstva polje kliničkih medicinskih znanosti te viša znanstvena suradnica u području društvenih znanosti polje psihologija. Obnašala je dužnost voditeljice Odjela za komunikacijske vještine u Centru za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta u Zagrebu do 2017. godine. Kao vanjska suradnica sudjeluje u nastavi na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Završila je petogodišnju edukaciju iz psihoterapijskog pravca transakcijske analize, grupne analize te je licencirani psihoterapeut iz područja seksualne terapije. Voditeljica je niza tečajeva stalnog medicinskog usavršavanja prve kategorije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu u području komunikacijskih vještina, palijativne skrbi i psiho-onkologije. Autorica je više desetaka znanstvenih i stručnih radova kao i poglavlja u knjigama te vrlo aktivno sudjeluje na međunarodnim kongresima i konferencijama iz područja psihotraume, komunikacijskih vještina, psihoonkologije, palijativne skrbi i psihosomatske medicine.

 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
Profesionalni interesi i članstva

klinička psihologija, zdravstvena psihologija, palijativna medicina, psihoonkologija, psihotraumatologija, psihosomatska medicina

Povijest zaposlenja

srpanj 2017 - danas - Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu

prosinac 2015 - danas - Sirius - Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje

veljača 2000. - prosinac 2015. - KBC Zagreb (Klinika za psihološku medicinu, Klinika za psihijatriju)

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic