O djelatniku
izv. prof. dr. sc. Darko Vitek
Zvanje:izvanredni profesor
Konzultacije:


 srijedom od 15,00 do 16,00 sati

Telefon:245-7614
Telefon kućni:7614
E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA POVIJEST

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Rođen 1970. u Vukovaru. Osnovnu i srednju školu završio u Iloku i Osijeku. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studirao dvopredmetni studij filozofije i povijesti, gdje je diplomirao 1996. Poslijediplomski (magistarski) studij povijesti upisao 1997. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je magistrirao 2000. Na istom fakultetu je 2004. obranio doktorsku disertaciju pod vodstvom mentora dr. sc. Nevena Budaka naslovljenu Osijek u XVIII. stoljeću – od zasebnih gradskih jedinica do jedinstvenog grada. Od 1997. do 2007. radio je kao znanstveni novak na Hrvatskom institutu za povijest. Nakon toga zaposlen je na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje na preddiplomskom studiju kroatologije i preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju povijesti. Predavao je više kolegija iz tematike hrvatske ranonovovjekovne povijesti na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, Pedagoškom fakultetu u Osijeku, Učiteljskom fakultetu u Osijeku i Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Područje njegova znanstvena interesa je urbana povijest Slavonije u novom vijeku.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic